Opwekking

... een bekend groots "christelijk" fenomeen op de bodem van het IJsselmeer naast het pretpark Walibi Flevo in Biddinghuizen. Elk jaar komen christenen en zoekenden daar bij elkaar. Sinds enkele jaren waait er een andere wind. Er heeft al een paar keer een voorganger gesproken die zijn gemeente in de steek heeft gelaten en daarna een nieuw multimedia circus heeft gebouwd. Hij schreeuwt nu van de internet-daken hoe goed zijn Credo Church is.

Het feest Opwekking is voor velen een prettige eerste kennismaking met "the christian way of living". Studies, boeken, muziek en ander vertier zat. Maar naarmate de tijd (in jaren) vordert wordt het steeds minder een opwekkend geheel. Deze zogeheten christian way of living is toch iets heel anders dan die persoonlijke relatie met Jezus Christus.

Gelijk aan de wereld sluipen vosjes langzaam de wijngaard binnen. Koepelorganisatie VPE en Youth Alive grepen niet in en dan weet je simpelweg hoe laat het is, te laat dus. Jongeren worden vergiftigd met een onherstelbare eerste indruk. Dit schrijft iemand die nazorg heeft geleverd op dit grootse spektakel.

Opwekking, dat moet je echt niet zoeken in de menigte. Opwekking vindt plaats in je hart, wanneer Jezus aanklopt en jij Hem binnenlaat. Binnen laten om Hem alle vuiligheid van je hart te laten wegnemen, om alle duisternis te overrulen met Zijn verblindend licht.

Opwekking, je kunt dit zelf opzoeken door op je knieën te gaan en simpelweg in je eigen woorden Jezus te vragen in je leven te komen. Vertel Hem maar welke fouten je hebt gemaakt en waar je voor eens en altijd afstand van wilt nemen ... omdat je spijt hebt. Er staat je wat te wachten, ik garandeer je dat :-)

Opwekking, het begint bij jou. Niet bij mooie praatjes van anderen.

Bear Hug.