Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Google

Google is echt niet zo evil als wordt beweerd. Ik zal later in de tijd wat meer schrijven over monitoring- en controle mechanismen van diensten waarvan gebruik kan worden gemaakt. Maar nu al kan ik je mededelen dat met 100% privacy geen enkel fysiek- en/of digitaal postpakket bij jou geleverd kan worden: lees bestelde producten en e-mailberichten.

Met de op dit moment van schrijven 1.8+ miljard webpagina's kun je zelf echt geen orde scheppen in die informatie chaos, Google doet dit voor je perfect op basis van interesses die je na selectie hebt gedeeld. Is daar iets mis mee? Die vraag laat ik aan jou om te beantwoorden.

Ik weet het: leven in je eigen filterbubbel is discutabel. Maar bedenk hierbij dat persoonlijke keuzes ook in de fysieke wereld bepalen welke winkel je bezoekt of niet. Dit is nu exact wat Google voor ieders interesse regelt op het internet. Ik vind daar persoonlijk niets mis mee.

Een extra opmerking in dit pandemie-tijdperk is wel op zijn plaats: wanneer jij niet bent overtuigd van de ernst rond Covid-19 en je zoekt soortgenoten dan zul je snel wetenschappelijke feiten missen. Je komt dan in een filterbubbel van gelijkgestemden terecht die (mogelijk) ver van de wetenschappelijke waarheid staan. Het algoritme van Google is hierop nu niet ingesteld, ... kort gezegd: het slechte in de mens is niet waar Google in eerste instantie rekening mee heeft gehouden. Daar wordt nu hard aan gewerkt, gevaarlijk fakenews zal op termijn vanzelf niet meer verschijnen in de zoekindex van Google Search en de diverse andere Google applicaties. Grensgebieden en nuances blijven altijd een dingetje.

Ik baseer mij verder op bij geboorte verkregen gezond verstand: wanneer ik de bijsluiter van bijvoorbeeld een aspirine of paracetamol lees weet ik genoeg :-) ... vaccineren is (veel) veilig(er)!!

Voor nu alvast wat externe informatie over Google:

Meer eigen tekst en info volgt ...