Het wonder van Goede Vrijdag

De kruisiging van Jezus Christus: het gevecht tussen goed en kwaad. Kwaad leek te hebben gewonnen, op dat moment dus wel ja. Maar toen roerde hemel en aarde zich middels natuurverschijnselen en Gods liefde.

Het krijgt tegenwoordig amper aandacht, maar hangend aan het kruis bleek Jezus nog in staat om te vergeven. Op basis van zijn getuigenis kreeg de mede gekruisigde moordenaar te horen dat hij mee mocht naar het paradijs. Whoeaaa, ... dit is zo ontzettend cool. Hier gaat zo'n enorme kracht vanuit. Het kwaad bleek toch (weer) overwonnen.

Wanneer een moordenaar op basis van oprecht spijt en bekering/erkenning vrijgesproken wordt hoef jij je dus verder geen zorgen te maken. Onderzoek je hart, vraag jezelf eerlijk en indringend af wat je nu werkelijk wilt. Wanneer jij Jezus erkent als zoon van God en jouw bekering is oprecht, dan ben je behouden. Zo simpel is het.

Na je bekering is de wereld niet ineens roze. Nee, je wandelt dan nog steeds op deze aardbol in gevecht met jezelf en de omstandigheden. Maar dat alles doe je na je bekering niet meer alleen. Hij staat dan naast je en wandelt met je mee. Wanneer nodig draagt Hij je zelfs. Kicken toch?

Wees gezegend (nu al), en denk na over het wonder van Goede Vrijdag.

Bear Hug.

0 comments: