Vrede?

Gezien vanuit Nederland en Europa kan ik stellen dat men nu leeft in een tijd van gewapende vrede. Leuk of niet, zonder spierballenvertoon was Europa, en Nederland zeker, allang overlopen. Met veel dank aan de geallieerden van toen!!

Voor wie het niet (meer) weet: eind Tweede Wereldoorlog bestonden de geallieerderen, verantwoordelijk voor het verslaan van Nazi-Duitsland, onder meer uit de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Canada, Verenigde Staten, China en de Sovjet Unie.

Zie nu eens de hernieuwde samenwerking tussen Nederland en Duitsland, ... op welk terrein ook is dit wel een zeer overtuigend bewijs van wil tot vrede en verbetering in alle facetten van het samenleven.

Lokale samenlevingen en industrieën zijn na al die jaren zeer afhankelijk van elkaar geworden. Hier is niets mis mee, elkaar helpen en voortduwen op de tijdlijn van het bestaan is een universeel mechanisme los van alle dogma's heden ten dage.

Kan dit ook met de nazaten van de Sovjet Uni en China? Ik denk van wel.

Waarom is onder andere China ineens slechter dan wij, het Westen? Persoonlijk vind ik het nogal hypocriet om eerst alle Westerse productie voor maximale winst naar China te verplaatsen en datzelfde land nu in de ban te doen omdat zij technologisch ons nu weten in te halen. Is iedereen nu echt vergeten dat het eerste menselijke bouwwerk op Aarde dat vanaf de Maan zichtbaar was de Chinese muur is?

Bear Hug.


0 comments: