Jouw en mijn sterfmoment …

Ik lees regelmatig op de intranetpagina van mijn werkgever dat menig collega is overleden. Redenen worden zelden gegeven, wel raken de reacties onder het bericht mij best wel.

En toch, … en toch bedenk ik mij telkens weer: ben ik dood en is alles over of ben ik onderweg naar iets nieuws? Wat ben ik blij dat er iets is over het lijden heen. Overlijden is zoveel meer dan dat enkele woord doet overkomen.

Zo sprak ik mijn kerk destijds toe tijdens de viering van het leven van mijn schoonmoeder. Ma ligt hier niet zei ik, wijzende naar de kist. Ma is elders. Een mens bestaat uit Geest, Ziel en Lichaam: en juist dat lichaam is oh zo vergankelijk en brengen wij daarom naar een laatste plek op Aarde.

Toch zie ik veel mensen vertwijfeld achterblijven met duizend-en-een vragen. Jammer, ik kan daar verder ook niets aan doen anders dan simpelweg mijn eigen beleving, geloof en visie uitdragen.

Een eeuwenoude visie ooit vastgelegd in een boek dat is samengesteld door diverse mensen, dwars door vele generaties, met als doel de uiteindelijke boodschap van verlossing en overwinning op de dood over te brengen.

Na de dood houdt het niet op!!! Okay? Zoek God, … bid tot Jezus en wacht op jouw ervaring in dat gebed. Het zal je leven echt veranderen, promised!!

Bear Hug.

0 comments: