Goed nieuws?

Weet je, ... onze (Nederlandse/Europese) media tonen vaak en graag de dingen die fout gaan. Over de Verenigde Staten staan schietpartijen boven aan de lijst. En die ranking geldt vaak ook voor andere landen. Ook in tijden van oorlog zoals nu, ... alleen maar dood en verderf wat de klok slaat wanneer het gaat om Ukraine en Rusland.

Er gebeuren echter ook goede dingen!! Goed nieuws is vaak geen nieuws :-(

Daarom raad ik je aan om in tijden als deze niet alle reguliere media voor lief te nemen. Neem een uitstapje en check je lokale radiozender, TV-station en check je contact met je naastgelegen buren. Echt: je zult ontdekken dat er veel goede dingen gaande zijn.

Ook in Ukraine waar zij en Russen nog steeds broeder en zuster zijn. Dat de media dit niet tonen heeft vooral (veel) politieke redenen. Maar reken erop dat diverse families aldaar elkaar helpen en steunen dwars door alle ellende heen.

Ondertussen prijs ik mij gelukkig dat ik in Nederland woon en een back-up heb in Texas. We leven in rare tijden, dat klopt. Los van Jezus die onze verlosser is moeten wij ook een zelfgekozen oplossing hebben voor de dingen die ons worden aangeboden. Met gezond verstand, zonder enige vergeestelijking van zaken, moeten wij allemaal keuzes maken waar wij zelf verantwoordelijk voor zijn.

Mijn advies?: zorg er voor dat je jouw verantwoordelijkheid ooit kunt uitleggen.

Bear Hug.

0 comments: