Lokale overheid en God

In mijn tijd van wedergeboren/jong christen was ik ambtenaar van de burgerlijke stand. Ik wilde perse geen huwelijk sluiten tussen personen van hetzelfde geslacht, deze ruimte werd mij gegeven door mijn werkgever. Nu denk ik daar anders over!! In de functie die ik toen vertegenwoordigde handelde ik als verlenging van mijn lokale overheid met al haar wetten en regels. Een autoriteit waar ik naar zou moeten gehoorzamen.

Een huwelijk wordt eerst en altijd gesloten voor een wereldse overheid, daar is helemaal niets mis mee. Een huwelijk voor het aanzien van God is iets anders, de Bijbel is daar duidelijk over. Ik kan daar niets aan veranderen.

Als mens, christen en liberaal conservatief vind ik dat iedereen zijn leven moet kunnen inrichten zoals men dat wil. Dit baseer ik op de vrijheid principes van het land waar ik ben geboren en getogen. Deze vrijheid principes zijn een kwaliteitsgarantie voor alle minderheden, religies en genders. Wat je hier ook van vindt, een grotere vrijheid vind je niet in deze wereld en daar ben ik trots op.

Ik verdedig dit graag omdat wij als stoffelijke- en tijdelijke identiteit niet mogen oordelen. Klinkt zwaar, maar ook hier is de Bijbel duidelijk.

Ik hoop dat dit een bemoediging is voor jouw denken en levenshouding in het hier en nu.

En vergeet nooit: Jezus hing gekruisigd naast een moordenaar en nam hem mee naar het paradijs alleen om het feit dat die moordenaar Jezus erkende als de Zoon van God.

Oeps, ... bij deze overdenking ben ik nederig stil.

Bear Hug.


0 comments: