Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Social en Media

Twee zaken, meer met elkaar verbonden dan je lief is.

In het OV zie je nagenoeg iedereen op de mobiele telefoon kijken, geen contact met de omgeving en verwonderd wanneer haltes worden vergeten of iemand per ongeluk aanstoten omdat de ander even niet gezien is. Ik heb het dan maar even niet over telefoongebruik in de auto met alle levensveranderende gevolgen die daarbij horen.

Hoe kun je nu sociaal zijn als je het grootste gedeelte van de dag, voor sommigen zelfs hun leven, alleen maar met social media bezig bent?

Jezelf in de etalage zetten zegt iets over jezelf. Je wil jezelf verkopen, of wellicht contact met overzeese familie onderhouden. Dit laatste kan ook anders zonder dat de hele wereld en de commerciƫle partijen meekijken. Jezelf mooier voordoen dan je in werkelijkheid bent is vaak wel waar het om draait. Och och, er zijn zelfs zielen die plastische chirurgie toepassen om meer op hun digitale identiteit of idool te lijken.

Wellicht psychologie van de koude klei maar niemand zit te wachten op jouw online smoeltje en je mooie verhalen zonder het echte persoonlijk contact.

De kerk waar ikzelf hard jankend uit ben weggelopen bestond uit mensen die op dit moment van schrijven op social media zichzelf (opnieuw) verkopen als de ideale familie, zonder erbij te vertellen dat zij hun oude kerk hebben verzaakt en mensen tegen elkaar hebben opgezet. In dit specifieke geval heb ik het over de Pinkster- en Charismatische beweging.

List en bedrog, dat zijn de veelvoorkomende verkooppraatjes die je ook op TV ziet, de bekende commercials. Hoezo jezelf verkopen via social media? Daar is niets sociaals aan, die ander wil jou echt niet kennen en is in het slechtste geval alleen maar uit op geldelijk gewin. Daar draait het dus om: imago en macht. Hoe kom ik over en welke winst kan ik er mee behalen.

Wat een enorme mazzel dat God in onze harten kan kijken. Hij weet alles zonder dat wij er iets over hoeven te posten. Een oprecht hart is door Hem al voor eeuwig geliket, … yes!! :-)

Ik zit ook op internet, met dit platform/deze website. Op de socials ontbreek ik omdat dit geen toegevoegde waarde heeft voor het doel dat ik ermee wil bereiken. Niet ik maar Zijn boodschap van trouw en liefde moeten bekend worden gemaakt. Niet door spekgladde preken maar door persoonlijke ervaringen te delen. Door duidelijk te maken dat mensenwerk altijd faalt, altijd!

Op mijn platform kun je reageren zonder dat je bang hoeft te zijn dat je omver wordt geblazen door de diverse bots, trollen en tegengestelde meningen die onder diverse schuilnamen maar al te gemakkelijk worden gepost. Dit soort zaken worden niet gepubliceerd, die gaan direct Dev/null oftewel: prullenbak. Dat is toch wel een verschil met social media, … toch?

God wil sociaal zijn met ons, zonder media. Hij wil die persoonlijke relatie, van hart tot hart.

Bear Hug.

Reacties