Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas USA. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen. Ik ben 20+ jaar actief lid geweest van de pinksterbeweging in Nederland, heb gediend bij Opwekking en ben bekend met "de wonderen van genezing". Okay?

Sorry Heer

De maatschappij ziet mij als een outcast: omdat ik vlees eet, omdat ik klimaatverandering wel erken maar de oorzaak ervan niet toewijs aan mijn levenswijze, omdat ik regelmatig vlieg naar mijn kinderen aan de andere kant van de wereld, omdat ik een auto heb die op fossiele brandstof rijdt, … ik voel mij steeds meer een vreemdeling in dit land. Wat is er aan de hand?

Sorry Heer, het is helemaal niet meer leuk in mijn land,
het gaat fout, helemaal naar de verkeerde kant.

Een kant waarvan ik niet weet hoe het allemaal gaat uitpakken,
Uw vrijheid is een geheel andere dan die van de rotzakken.

Rotzakken? De regering? De EU? Of toch die foute geest?
Die manipulatieve geest die er eerder is geweest?

Is het daadwerkelijk de duivel die nu zwaar in de pot aan het roeren is?
Gaat het zoals voorspeld dan echt binnenkort helemaal mis?

Ik wil het allemaal niet weten Heer,
ik focus mij op U steeds meer.

De tijd zal het leren, hoelang deze ook nog duurt,
ik hoef niet te vrezen want U houdt de duivel uit mijn buurt.

Uw bestaan en directe aanwezigheid geeft mij troost en kracht,
en toch bid ik mijn “sorry Heer” gebed omdat ik naar meer van U smacht.

Ik weet het, U ziet het ook gebeuren en wacht op het juiste moment,
het moment waarop u terugkomt en deze wereld angstig wegkruipt en rent.

Dat moment Heer, ik zie er zo naar uit,
tot dat moment voed ik mij met geestelijk fruit.

Uw wijsheid, Uw waarschuwingen, … Uw woord,
U leidt mij door dit leven omdat U mijn roep hebt gehoord.

Sorry Heer, ik ben maar een mens,
ik zie uit naar U, dat is werkelijk mijn hartewens.

“Sorry Heer, …”

Reacties