Verschil van mening

Het is goed, … het is goed om van mening te verschillen met iemand anders. Jij bent jouw identiteit met een eigen opvoeding en ervaring. Zelfs die geestelijke ervaring, die ontmoeting met God, kan een geheel andere zijn dan die van iemand anders. Hier is niks mis mee. Ondanks alle denominaties moeten wij allen hier niet over discussiĆ«ren. Ik weet het, het gebeurt constant via alle soorten en smaken media die onze wereld thans kent.

Waar het hier fout gaat is dat we tijd en energie steken in verschillen van inzicht in de hoop te bereiken dat die ander van gedachten verandert. Ik ben er van overtuigd dat die energie beter gestoken kan worden in het zoeken naar datgene wat bindt.

Ik wil maar zeggen: ook ik leef in een bepaalde waarheidsbubbel.
  • ik rijd SUV,
  • ik eet soms vlees,
  • ik ben wat men noemt een republikein,
  • ik erken klimaatverandering maar benader het ook met de geologische geschiedenis van de Aarde in gedachten,
  • en ik ken God door Zijn zoon Jezus.
Van het bovengenoemde is Jezus hopelijk het enige dat jou en mij verbindt. Ik leef mijn leven en ik hoop waarachtig jij dat van jou.

Probeer niet op mij te lijken of die ander, die popster of die influencer met veel likes. Wees jezelf, alleen zo kan Jezus ook in jouw leven iets doen. Strek je uit naar Hem, Hij klopt aan en wacht totdat jij opendoet.

Stel je eens voor dat Jezus nu ons leven binnenwandelt: hij zou autorijden of gewoon meerijden, muziek aanhoren en zeker ook ergens een hapje eten, in jouw en mijn dorp, stad en land. Dus telkens naar lokaal gebruik en gewoonte.

En dit bedoel ik nou: er is geen standaard, een uniforme manier van leven bestaat niet. Alleen al het feit dat iedereen anders is en omstandigheden constant wisselen maken dat we allemaal een eigen way of living hebben. Laten wij elkaar hierin respecteren en bekijken hoe wij samen het leven alhier aangenamer kunnen maken.

Geniet van je leven, de dingen die je leuk vindt en strek je vooral uit naar die persoonlijke relatie met Jezus en deel de vreugde en zegen die daaruit voortvloeit vooral met je omgeving, … dat was de opdracht die Hij ons gaf.

Bear Hug.

0 comments: