De wereld brandt

Ik heb het eerder al geschreven, opstanden en verdrukking zijn in de Bijbel geprofeteerd en het gebeurt op dit moment van schrijven nu echt overal in de wereld.

In Azië staan burgers op tegen hun overheden, in het Midden-Oosten staan bevolkingsgroepen al sinds Bijbelse tijden tegen over elkaar en vallen nu zelfs soevereine landen binnen om hun doel te bereiken. In de USA bevechten politieke partijen elkaar als kinderen in de bekende zandbak van de speeltuin en in Nederland, dat kleine maar nagenoeg rijkste land van de wereld is er ongenoegen omdat de zaken niet onbeperkt mogen doorgroeien vanwege het milieu. En inmiddels is er een milieu guru opgestaan die vooral de jongere generatie misleidt en meeneemt in een valse bewering, ... over valse profeten gesproken.

De wereld staat in brand, dat kun je gerust zo stellen. En toch, en toch is er geen reden tot paniek. Los van het feit dat Jezus terugkomt en een periode van duizend jaar vrede zal afdwingen is het verder helemaal niet nodig om jouw gelijk aan de ander op te leggen. Vanuit onze beperkte optiek en middelen hebben wij simpelweg geen kennis van de diepte achter alle (politieke) ontwikkeling op het wereldtoneel. Het enige wat wij zien en aan informatie binnenkrijgen is via de media, en laat ik je vertellen dat die media ten alle tijden gekleurd zijn.

Media doen verslag vanuit het DNA van het desbetreffende bedrijf. Daarom heb je wat men noemt linkse en rechtse media, neutrale verslaggeving bestaat niet. Media kan zelfs zwaar onder overheidscontrole staan, in bepaalde delen van de wereld heel streng, bij ons in Nederland veelal meer in de vorm van het mijden van bepaalde onderwerpen of simpelweg copy/paste van andere bestaande nieuwsbronnen. Een objectieve mening kun je dus sowieso niet opbouwen voor jezelf.

Daarom, focus je op je eigen leven en hoe je dat verder wilt inrichten. Stel je voor dat Jezus morgen aanklopt of op de TV verschijnt, of dat ineens de sirenes gaan loeien omdat een of andere mogendheid vrede komt brengen met bommen, … wat ga je dan doen?

Maak je dus niet druk, het kan morgen allemaal ineens anders zijn. Laat die branden maar woeden, laat God de dingen maar oplossen voor zover Hij dat überhaupt al wil doen. In veel gevallen kan ik mij goed indenken dat God een houding heeft van: wat de mens veroorzaakt lost de mens ook zelf maar op.

De wereld brandt, je kon het weten omdat het lang geleden al was aangekondigd. Okay?

Bear Hug.

0 comments: