Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Geestelijke oorlogsvoering

Aan de ene kant heeft ons lichaam een bepaalde hoeveelheid uren rust per etmaal nodig. Aan de andere kant willen wij zoveel mogelijk binnen hetzelfde etmaal doen. Dit conflicteert. Ons lichaam geeft aan wanneer het rust nodig heeft, best wel een mooi ingebouwd signaleringssysteem.

Maar zoals dat wel vaker op andere gebieden gaat negeren steeds meer mensen de signalen die het lichaam afgeeft. Slaap wordt weggedrukt met pilletjes en de hoeveelheid rust wordt teruggebracht tot een zwaar vertraagde knipoog. Dit vraagt om problemen.

Het verschijnt steeds meer in het nieuws: jongelui kunnen zich steeds slechter concentreren, slapen slecht en krijgen of hebben daardoor geestelijke problemen. Je hoeft geen specialist te zijn om voorzichtig te concluderen waardoor dit allemaal wordt veroorzaakt.

Geestelijke oorlogsvoering! Zo simpel is het. Er is maar één figuur die baat heeft bij een samenleving die niet meer alert kan zijn op wat er staat te gebeuren: de duivel. En twijfel niet alsjeblieft, deze entiteit bestaat echt.

Is het niet Jezus zelf die stelt dat wanneer Hij terugkomt het zal zijn wanneer wij het niet verwachten? In een oogwenk? Wanneer het voor de een nacht en de ander dag is?

Naast de wederkomst dienen zich spoedig ook veel maatschappelijke ontwikkelingen aan. Denk aan de alsmaar toenemende spanning tussen de diverse bevolkingsgroepen en vergeet vooral niet de aanstaande grote instorting van het mondiale financieel systeem. Hoe mooi de economie in cijfers ook wordt weergegeven, het gaat allemaal om geld en krediet waar niets meer tegenover staat: zoveel goud kent de wereld namelijk niet en dus is het gegenereerd geld. Het financieel systeem is meer en meer gebaseerd op vertrouwen. Gezien de huidige politieke ontwikkelingen is dat een flinterdun vertrouwen.

Ja lieve lezer, er staat veel te gebeuren. Gelukkig gaat hoeven wij niet ongerust te zijn. Niet dat het relaxte tijden zullen zijn die gaan komen, nee. Het is wel zaak dat wij er klaar voor zijn, voorbereid en daarmee volledig vertrouwend op onze persoonlijke relatie met Jezus.

Voor die persoonlijke relatie met Jezus staat geen systeembank of overheidsinstelling garant. Ook een pilletje zal niet helpen. Alleen jij kan garanderen dat die persoonlijke relatie met Jezus er komt of is en in stand blijft. Hiervoor moet je wel wakker zijn en dus niet verdoofd door welke vorm van drugs dan ook.

Gezond slapen is ook een vorm van wakker zijn. De geest van God kan in je dromen tegen te spreken, Jezus kan zichzelf ook aan je vertonen wanneer je slaapt. Wanneer jouw slaap is veroorzaakt door de hype van dit moment van schrijven, melatonine, ben je onnatuurlijk in slaap gevallen en daarmee ver weg van wat God bedoelde met "een natuurlijke nachtrust".

Uiteraard ben ik geen dokter en zijn mijn oordelen simpelweg gebaseerd op wat ik waarneem. De dingen die ik zie in de media en om mij heen zijn indicatoren. Ik zie jongelui die zichzelf onbereikbaar maken, hetzij via drugs en feesten dan wel via een virtuele eigen wereld met behulp van hoofdtelefoons en smartphones. Dit laatste is een waar fenomeen in het openbaar vervoer en de rest van de openbare ruimte. Verblind en verdoofd komen signalen van buiten niet meer binnen met vaak nu al verstrekkende gevolgen.

Je kunt dus slapen terwijl je geestelijk wakker bent, gezonde slaap. Je kunt ook wakker zijn onder invloed van drugs en geestelijk ver weg van de realiteit. Dus: wees alert! Neem het nieuws van dit moment tot je en realiseer je dat je Jezus meer dan ooit nodig hebt.

Een degelijke persoonlijke relatie met Jezus doet je niet ontsnappen aan de hedendaagse realiteit, integendeel: het wapent je ertegen.

Bear Hug.

Reacties