Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Aandeelhouders

Steeds meer winst, meer overnames. Niet het product of de dienst maar de aandeelhouders bepalen welke koers een fabrikant of leverancier opgaat. En dit maakt dat de huidige maatschappij prestatiegericht is, en dat begint al op de kleuter- en basisschool. Wat je doet of maakt moet een doel hebben, je moet kunnen verwoorden dat het er toe doet. Je mag als kind niet meer zomaar lekker je ding doen, iets nutteloos kleien of anderszins freubelen.

Terug naar dat product of dienst. Zodra die dingen aanslaan wordt de verpakking inclusief de functionaliteit dusdanig vermarkt dat je je buiten gesteld voelt wanneer je dat bewuste ding niet hebt. Scholieren zonder smartphones of wearables, jan modaal die geen dure tuinmeubelen heeft staan en zo meer van die zaken waarop je tegenwoordig wordt aangesproken.

Aangesproken worden of jezelf minderwaardig voelen zijn natuurlijk twee zaken die feitelijk los staan van elkaar. Maar het een sluit het ander niet uit en dat komt naar mijn bescheiden mening doordat wijzelf die positie opzoeken en ons eigen maken.

Waarom willen wij steeds meer? Waarom willen wij meedoen met de gekte van deze tijd? Waarom meten wij onszelf af aan die ander? Onze schoorsteen hoeft niet 24/7 te roken, onze huishoudportemonnee hoeft niet oneindig te groeien.

Stiekem weet je diep van binnen dat dit tijdelijke leven om geheel andere zaken draait. Natuurlijk is er niks mis met een fraaie auto, uit eten gaan en je zoveelste interieur change. Wanneer je Hem dankbaar bent voor al die luxe zaken en je deelt je vreugde erin met anderen kun je met een gerust hart weten dat je aandeelhouder bent van een eeuwigdurende winstuitkering: een leven met Jezus Christus, eeuwig leven.

Niets is vanzelfsprekend in dit leven, echt niet. Laat je niets wijsmaken. Je kwam zonder bagage ter wereld, en zo zul je ook weer gaan. Alles daartussen is genade en wees daar maar dankbaar voor, ... doen hoor. En laat de wereld maar lekker paniekvoetbal spelen wanneer prognoses voor omzet en andere cijfers tegenvallen.

Jouw en mijn vooruitzichten zijn toppie!!

Bear Hug.

Reacties