Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Roesje

We leven in interessante en vooral bijbelnauwkeurige (dit woord bestaat vast niet) tijden. Interessant omdat steeds meer mensen openlijk alles rond de Bijbel afwijzen en vervangen door eigen wijsheden. Onder invloed van oosterse mystiek, meneer boedha en zo, slentert men door de bouw- en meubelboulevards. Wat eten en drinken betreft kan het op dit moment niet gekker. Smaakexplosie en beleving zijn belangrijker dan kwaliteit en voedzaamheid. Deze dingen staan inmiddels gelijk aan wat men gelovigen verwijt: subcultuur en religie, leven in je eigen bubbel.

En inmiddels is er al weer iets nieuws, het nieuwe roesje: lachgas. Werd ik vroeger voor een operatie half weggemaakt met dit spul, nu loop je ermee rond op een festival. Lekker je hersenen naar de filistijnen helpen, gelijk aan alcohol maar dan intenser en korter conform de snelheid van deze moderne tijd.

Wat is het toch dat vooral jonge mensen lekker effe weg willen zijn? Weg van realiteit en en verantwoordelijkheid en met het volle verstand een aanslag op de eigen hersenen plegen.

Jezus wist al dat dit zou gebeuren, hij wist al dat etende en drinkende mensen totaal verrast zouden worden door Zijn wederkomst (Lukas 17:28).

En God, die kent Zijn schepping. Hij had al een knokpartij gehad met mensen die geen berouw hadden van hun fouten. Hij wees hen op kortzichtigheid, en onder andere het feestthema "want wij gaan toch dood".

Dit is blijkbaar de stand van de maatschappij waarin wij nu leven. Gelukkig zijn er ook verstandige jongelui. Jonge zielen die zich afvragen, en terecht, waar het naartoe moet met deze wereld. Paniek om de klimaatverandering waar wij inzitten is niet nodig, wel om de moraal en ethiek van de mens an sich.

Daar is ie weer: klimaatverandering, een hot item op dit moment, is niet te stoppen omdat dit al miljoenen jaren aan de gang is, of wellicht pas duizenden jaren zo je wilt.

Het maatschappelijke klimaat is wel aan te pakken. Hiervoor moeten mens en politiek terug naar enkele basisprincipes van ethiek en moraal. Niet alles moet kunnen omdat het kan. Niet alles moet kunnen omdat vrijheid een groot goed is.

Wie met het volle verstand kiest voor de teloorgang van de eigen gezondheid moet daar ook de gevolgen van dragen, dit mag niet terugvallen op de maatschappij in de vorm van zorgkosten. Het roesje is een eigen keuze en geen onschuldig iets.

Wie Jezus kent en liefheeft deelt deze boodschap. Van de politiek hoeven wij namelijk niets te verwachten. De leiders van de huidige politieke vrijstaat die Nederland kent staan namelijk toe dat lokale GGD's pilletjes keuren bij de poorten van de grotere festivals.

Gelegaliseerd naar de kloten gaan noem ik dat. Och och, ... het is mij wat.

Lieve lezer: denk na over dat roesje dat je zo graag gebruikt. Nu kun je nog nadenken, over een tijdje wellicht niet meer.

Lieve andere lezer: sla je arm om die zoekende ziel, en probeer uit te leggen wat die troep met hem of haar doet.

En dan dit: niemand weet wanneer Jezus terugkomt (MatteĆ¼s 24:36), de tekenen van nu wijzen er wel op dat het best wel eens snel zou kunnen zijn. Dat moment wil je niet missen, je wil dan echt helder van geest en verstand zijn. Toch?

Bear Hug.

Reacties