Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Jezus versus de wereld

Onze manier van leven, onze visie, onze kijk en reactie op de dingen rondom ons, is van ons, gewoon van ons, gebaseerd op opvoeding en eigen bevindingen. Okay, wij zijn wat de wereld noemt christenen, iemand die Jezus heeft erkend als zoon van God, de God van hemel en Aarde die alles heeft gemaakt. Dit neemt niet weg dat wij gewoon een mens van vlees en bloed zijn, tijdelijk en vergankelijk.

De tijd die ons is gegeven is om te leren. Ontvankelijk zijn voor de ellende van anderen, delen vanuit eigen voorraden en dus vanuit ontvangen genade, ... het is een weg, een lange weg om uiteindelijk goed en vruchtbaar af te leggen.

Ondertussen heb je een relatie met je vrouw, man, kerkelijke gemeente, vrienden, collega's, en reis je door de wereld naar je werk om je lokale boterham te verdienen. Okay, je eet geen sprinkhanen en draagt geen ruwharige mantel meer, maar je moet lokaal wel geld maken om in je eigen eten te voorzien. Dat deed Paulus ook ... dus niks zielig doen ... aan de bak en de handen laten wapperen. Ora et labora geldt ook nu nog steeds. En dan begint het :-)

Internet, religies van A tot en met Z die via de moderne media beschikbaar zijn, feesten en partijen die in combinatie met pillen en drankjes je helpen om de afgelopen week te vergeten, koop, zon- en weet-ik-veel-dagen ... en zoveel meer verleidingen die jou aanspreken op de ontspanning die je zoekt en die je als mens ook nodig hebt. Maar dit? Is dit de ontspanning die wij nodig hebben?

Ontspanning, gewoon ff lekker chillen op de bank met vrienden, familie of mensen uit je omgeving. Is dat raar? ECHT NIET!!

Stel je eens voor dat Jezus op zijn reizen alleen maar had gesproken met mensen die in hem geloofden, dus zweeg tegen anderen en hen negeerde ... dan zag de wereld er toch echt even anders uit. Het was toch ook zijn opdracht? Ommegang met hoeren en andere vage figuren? De zondaars van de wereld van toen.

Lig dus niet in een kronkel waar het gaat om je relatie met de wereld. Die relatie heb je al sinds je geboorte :-) Haha, ... dat is schrikken hè? Yep, jij en ik zijn gewoon onderdeel van deze wereld. Leuk of niet, maar wij komen ze dagelijks tegen: “de hoeren van nu”, de vage feesten, de mensen die goed bedoeld hun rust en heil in oosterse zaken zoeken en dit met jou delen, je buren die ziek zijn van een weggelopen kat of hond ... en zoveel meer.

Het zijn de dagelijkse dingen van het leven zoals dit ons is gegeven. Hoe gaan jij en ik er mee om? Dit is nou die persoonlijke weg die wij afleggen ... samen met Hem. De weg van het leven die voor en achter je ligt is een weg waarop je een keuze hebt gemaakt of nog zal maken. Die keuze moet je echt zelf maken, onthoud dit alsjeblieft heel erg goed ... geen mens kan je helpen bij de keuzes die je moet maken om verder te komen in dit leven. Zij kunnen je wel adviseren, maar jouw keuze blijft jouw (te nemen) beslissing.

Wanneer jij jouw keuzes baseert op anderen heb je geen enkele reden meer om aan God en anderen uit te leggen waarom je wat dan ook hebt gedaan. Wanneer je wijst naar anderen krijg je onherroepelijk de wedervraag: en hoe dacht jij er dan over?

Om dat moment van teleurstelling en spijt te voorkomen doe je er goed aan om vanaf nu en verder elk ander moment gewoon zelf keuzes te maken. Bespreek die keuzes eerst en vooral met God ... en zonodig met je voorganger/dominee of bijvoorbeeld je ouders of andere personen die je echt kunt vertrouwen omdat je weet dat die een soortgelijke weg bewandelen.

Dit kunnen zelfs je vrienden in de wereld zijn die net zo twijfelen en vechten met verleidingen. Ieder mens heeft namelijk iets door te geven vanuit eigen ervaring, echt waar: een kind van God kan leren van “ongelovigen” ... schrikken hè? Later kan jij dan weer het verschil voor hen zijn :-)

Doe dus niet zo krampachtig, en leef je leven in deze wereld. Stel grenzen maar ga die relatie met je omgeving aan, ... niks mis mee.

Suc6 en weet dat je gezegend bent!!

Bear Hug.

Reacties