Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Huilen

Huilen is een uiting die bij verdriet en geluk voorkomt, er is niets mis met die natte toestand. Toch wordt huilen in het algemeen als zwakte gezien en dat is zo onterecht. De geboorte van je kinderen, hun successen in het leven, het besef dat je ouder wordt omdat je (schoon)ouders wegvallen ... life changing events raken je diepste wezen en dat dit binnenkomt mag je best laten zien.

Er is niets mis met een uiting van emotie die gebaseerd is op iets dat je raakt. Sterker, je laat zien dat je gevoelig bent voor factoren waar je zelf geen invloed op hebt en je zomaar overkomen, … dat is zo cool!!

Dit geldt ook voor depressie en burn-out-achtige kenmerken. Laat je omgeving maar merken dat je in de dikke shit zit. Breek die zelfgemaakte muren af en laat die blote ruwe emotie maar lekker zien. Er zijn vast anderen in je directe omgeving die jouw emotie begrijpen. Mensen die net zo gevoelig zijn, mensen die exact aanvoelen wat je doormaakt. Zie je ze niet? Kom je ze niet tegen? Kijk dan toch maar eens goed om je heen.

God gebruikt mensen en ik weet zeker dat Hij ook om jou geeft en dus effe regelt dat iemand jouw pad zal kruisen. Jouw pad dat wellicht op dit moment even niet goed is verlicht. Dat pad kun je dan het beste bewandelen met support. Zoek ze, die mensen die jouw begrijpen, mensen die jou het gevoel geven dat God ook om jou geeft. Deze mensen bestaan, echt waar!!

Bezoek een (andere) kerk en kijk of je je daar thuis voelt. Tip: kerken zijn overal anders omdat de mensen overal anders zijn, God is echter onveranderlijk en daarom ook voor jou een rots in de branding ... ongeacht de kerk waar jij komt.

Niet de denominaties binnen het christendom, niet de gewoonten van een bepaalde kerkleer, maar heel simpel de persoonlijke relatie met Jezus Christus is het juiste medicijn om af te rekenen met de zware last waarmee jij rondloopt.

Vergeet verder vooral niet dat seculiere hulp helemaal niet fout is, wat (voor zover van toepassing) jouw “broeders en zusters” ook aandragen om duidelijk te maken dat dit niet van de Heer zou zijn.

Hij, die Heer dus, heeft de mens verstand gegeven, met dat verstand zijn mensen dokter geworden en kan jij er zelfstandig voor kiezen om ook van hun kennis gebruik te maken.

Dus: pak die zakdoek, jank je leeg en stap door die deur van genezing … die stap moet je dus zelf zetten. Okay? Ik bid voor je!!

Bear Hug.

Reacties