Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

De kerk is failliet

Ik bedoel dan de kerk zoals de mens die heeft ingevuld. Dit schrijvende met een webvenster open over de misbruikzaak in Pennsylvania USA biggelen de tranen over mijn smoel. Een zoveelste drama in naam van de Heer. 

Hoe kun je namens God mensen misbruiken, kinderen in dit geval? In Zijn naam? Ben je gestoord? Ben je ziek? Ben je verbonden met een andere god dan die van mij? Dat moet wel, … dit moet wel satanisch zijn. Satanisme kent meerdere gezichten en de seculiere wereld is daar volledig onbekend mee, men is ziende blind.

Och wat erg, kinderen die al van niets weten en grote mensen vertrouwen. Ik denk aan mijn kleinkinderen en word een soort hulk bij de gedachten over de ontwikkelingen van dit moment: niet in Zijn naam, niet mijn/onze (klein)kinderen.

In een andere stukje ga ik wat schrijven over geloof in het algemeen en hoe wij als mens daar in de loop der tijd mee om zijn gegaan, en dit thans nog steeds doen.

Verpakt binnen mijn eigen overtuiging, daar ben ik eerlijk in, ben ik wars van wat mensen menen te zeggen namens God. Het is namelijk God zelf die tot de mens zal spreken wanneer dit nodig is. En hiermee kom ik op een punt: tot wie spreekt Hij dan en waarom wel met die ene en niet die andere? Dit zijn zeer moeilijke dilemma’s die zelden in de boeken worden beschreven.

God is een persoonlijke beleving, geen multimedia spektakel of een of andere guru met geuren en kleuren. Kijk eens naar de oudheid, de fraaie muurschilderingen die verhalen over wat er ooit is gebeurd. Dit samen met de geschiedenis beschreven in vooral het oude Testament van de Bijbel is het bewijs dat er iets moet zijn. Iemand, iets of whatever is de oorzaak van ons bestaan en deze online activiteit.

Dat iets en die iemand wordt door x-miljard mensen vertaald naar wat men per cultuur willen horen en zien. God zal wel denken: de schepping fokt maar aan en Mijn verhaal wordt alsmaar diffuser …

Laat ik duidelijk zijn: wie echt gegrepen is door het wonder van de schepping, en snapt hoe een ronde Aarde hangende in het heelal al in het Oude Testament beschreven is, heeft een connectie. Een connectie met iets van daarboven. Ik noem het God, en ik spreek met Hem en Hij met mij. Stemmen in mijn hoofd? Riagg? Prima, noem het zo.

Maar hoe gek is mijn soort (de godvrezende mens) die kotsmisselijk wordt van zelfverklaarde heiligen (bewust kleine letter) die in een naam van god kinderen misbruiken? Niet toch? Niet het geloof is gek, niet de mens die het aanhangt is gek maar de malloot die alles verbindt en vanuit een zelfverklaard mandaat dingen doet is knettermaf.

Knettermaf, ja. Vroeger eindigde dit in de brandstapel of wat later op de tijdlijn een standrechtelijke afrekening. Nu worden dit soort vreselijke dingen afgedaan als: verjaard, wisten wij niet, het waren oudere mannen, …. vreselijk: te erg voor woorden.

Begrijp mij goed, ik ben nooit slachtoffer geweest van die maffe priesters. Ik ben wel wakker geschud door wat er in het algemeen in kerken gebeurt …. dingen die helemaal niet in de Bijbel beschreven staan, daarover later ook een fraai stukkie schrijven.

Voor nu heb ik, het nieuws lezende, even mijn gifpijp uitgeblazen. De hartkloppingen keren terug naar normale proporties. Maar wel effe dit: heb jij ervaringen, dingen meegemaakt of weet jij dingen vanuit kerkelijke kring die niet door de beugel kunnen en dus niet matchen met wat de Bijbel beschrijft? Neemt contact op met de politie en doe je verhaal!!

Het kan ook anoniem. Wellicht een lagere drempel voor jou?

Ieder mensenleven is gewenst, uniek en geliefd door de schepper. Niemand, maar dan ook niemand mag dat stukkie schepping misbruiken.

Pak je verantwoordelijkheid en doe er iets mee. En wanneer niet van toepassing in jouw persoonlijke leven: denk dan verder goed na over het waarom van dat samenpakken in een kerk met een boodschap die afwijkt van de Bijbel, zeker de Katholieke kerk heeft daar een handje van.

Voorbeeld? Kinderdoop: komt in de hele Bijbel niet voor!! In de Katholieke kerk hangt Jezus verder nog steeds aan het kruis terwijl Hij allang en breed is opgestaan.

Denk na, ... denk na lieve lezer.

Bear Hug.

Reacties