Leef je leven

Wanneer je je realiseert dat God jou het leven heeft gegeven kan het zijn dat je in een soort van slot schiet. Opgesloten in een harnas van kerk- en denominatieleer. Of wellicht na teleurstellingen gewoon in het aardse en genietende van supermarkten, dansfeesten en zo meer. Zo is het niet bedoeld šŸ™‚

Toen God Zijn mens het leven in blies zoals beschreven in Genesis 2:7 was het Zijn bedoeling te genieten van, en zorg te dragen voor, Zijn schepping.

Nu kun je stellen dat je daar geen boodschap aan hebt, want je hebt niks met God en gelooft ook niet in schepping en zo. Maar hoe dan verder? Ben jij dan het resultaat van toeval? Oerknal en zo? Er was niets en dat ontplofte ook nog eens … en toen kwam jij? Jij bent dus het resultaat van een kosmische scheet? Nee toch? Dit geloof je toch niet?

Wat is dan het nut en de waarde van al het moois om je heen? En dat wat jij ziet in de spiegel?

Echt!! Jij bent gewenst, ontworpen en gemaakt. Tranen glijden over mijn wangen terwijl ik dit schrijf, … echt waar: jij bent geen toeval!!

Toeval bestaat niet, alles heeft een reden en is voorbestemd. Jouw echte tijdlijn kent geen vooruitblik met commercials gebaseerd op jouw gedrag en voorkeur. Nee: iedere dag is een nieuwe uitdaging met diverse mogelijkheden. Mogelijkheden die voor jouw schepper altijd juist zijn, hoe goed en fout ook: Hij houdt onvoorwaardelijk van je, zoals een aardse vader/moeder van een kind houdt, … of dat hoort te doen.

Dus: geniet van het leven dat aan je is gegeven, inclusief alle uitdagingen en tegenslagen (leermomenten).

Weet dat je de weg van het leven niet alleen bewandelt: naast familie en vrienden loopt Jezus als een soort permanente schaduw met jou mee. Je moet Hem wel toelaten in jouw leven, okay?

Vraag Hem in jouw leven te komen. Beken in je eigen woorden (bidden is geen geheim recept) simpelweg je tekortkomingen en erken dat Jezus de zoon van God is, en dat je via Hem toegang tot God wilt hebben. Vraag of Jezus Christus de controle over je leven wilt nemen, zet je hart daarvoor open.

Weet je? Dan gebeurt er een wonder, dan komt Hij in je leven, dan mag je weer leven zoals je wilde maar dan vrij. Vrij van ballast en alles dat je vasthield.

Leef: geniet van gezonde feesten en alles om je heen. Geniet en wees dankbaar.

Bear Hug.

0 comments: