Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Kerk in verwarring

Tegenwoordig wijzen veel kuddes hun herder de weg, dit was ooit andersom. Zangdiensten en (zelf)presentatie hebben een hogere prioriteit gekregen dan de laatste opdracht die Jezus ooit gaf.

In een tijd waarin volk tegen volk opstaat gebeurt dit ook steeds meer binnen de diverse soorten kerken. Discussies over vrouwen in het ambt en natuurlijk HET gedoe rond de werken van de geest, Zijn Geest notabene.

En dan die jongelui, prachtige jonge zieltjes die zo graag alles willen en bijna niks mogen :-(

Wanneer je de jeugd wegjaagt, en dat gebeurt veel, investeert de kerk in haar eigen ondergang ... God laat dat gewoon toe omdat menselijk handelen gebaseerd is op keuzes vanuit vlees en bloed, verkeerde keuzes dus.

Het tij keren? Dat is nog best mogelijk. De kerk, dwars door alle gezindte heen, moet terug naar haar apostolische identiteit, terug naar die eerste bediening. Dit scheelt gedoe rondom tradities, de koffie, media en techniek :-)

Het herstelt ook direct de band met de Vader in de Hemel.

Bear Hug.

Reacties