Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Aanbidding begint in je hart

De kracht van aanbidding zit in onze hartsgesteldheid, niet in de kwaliteit van het multimedia circus van de hedendaagse snelle kerk. Aanbidding is een levenshouding. Praat je met God alleen tijdens je maaltijdgebed, geknield aan de rand van je bed of in je kerk? Of ook in bus, tram of op de fiets?

God loven en prijzen wanneer je door het bos loopt of geniet van de prachtige kustlijn van de waddeneilanden … dat is ook aanbidding.

Aanbidding is een 24/7 activiteit die je echt geen heilig boontje maakt. Helemaal niet. Het is gewoon een identiteit waar je voor hebt gekozen. Zoiets als fan zijn van een idool.

God loven en prijzen wanneer je bij de Febo een kroket uit de muur trekt, Hem loven en prijzen wanneer mensen voor en achter je in de rij bij de supermarkt mopperen over het lange wachten … je kunt zelf veel meer momenten bedenken vermoed ik. Aanbidding is dus (gewoon) een manier van leven met Hem. "Met Hem" betreft dan ook een persoonlijke invulling.

Geniet van het circus in je snelle kerk, dat mag best. Vergeet één ding alsjeblieft niet: aanbidding zit in je hart en dat neem je uiteindelijk mee naar buiten de kerkmuren. Het echte feest, en dus die relatie met Hem, zit diep in jou.

En ja, goed kunnen zingen is handig wanneer je de leiding mag nemen bij de zangdienst. Maar jij en ik mogen ook lekker in ons hart zingen: je wilt mij niet horen zingen, ... echt niet :-)

Bear Hug.

Reacties