Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Brood en spelen

Brood, spelen en de versnelling van veel ellende. De media tonen 24/7 beelden van ellende: oorlogen en series met look-a-like geweld. Ik weiger nog langer naar deze poort van de hel te kijken. Tegelijkertijd voedt de vermaakindustrie ons met brood en spelen (lachen, gieren en brullen en zo). Brood en spelen, het is eerder toegepast: dit is DE manier om het volk bezig te houden. Begrijp je dit?

Ik wil weten wat er aan goede dingen gaande is. Ik heb een boekje gelezen over een moslim die na het verlies van zijn vrouw alleen maar liefde "predikt". Een moslim, een belg, een Molenbeekenaar. Iemand die niet zou opvallen na zijn ellende. Iemand die hardop laat weten hoe hij als moslim in het leven staat ... als moslim dus. Zoals hij zijn er ook Joden, Christenen, Hindoes en noem ze verder maar op. Ga dit boekje kopen!!

Dit soort mensen (rare woordspeling maar effe okay voor dit moment) wordt never nooit in de media genoemd, hooguit als een extra artikel, of een ander voel-je-goed-moment dat je never nooit direct ziet. En dat neem ik deze moderne connected wereld zeer kwalijk.

Lieve "consument", ... plof na je werk of schooldag niet grazend op de bank met de remote in je handen om alle kanalen effe snel te scannen. Wees niet verbaasd dat jouw levenshouding je ooit een keer als een spiegel wordt voorgehouden. Je hebt dan echt geen weerwoord ... trust me!! Wees je bewust van wat er gaande is in de wereld. Lees boeken, check internet eens via een zoekmachine anders dan Google en praat eens met die vreemde buren van je.

De ellende in deze wereld zal NIET ophouden. Nee, het zal alsmaar erger worden. De geestelijke wereld weet dit ook, deze kennis is vastgelegd in wat de Bijbel wordt genoemd.

Wees je dus bewust van wat er werkelijk toe doet, ga voor de positive dingen van het leven en bereid je verder voor. Ga die relatie met Jezus aan, die gast die op een wolk verdween en zo ook weer zal terugkomen ... en dat gaat ie doen hè!! Echt waar, er is iemand in het onzichtbare waar je mee kunt praten. De enige beperking die tussen Hem en jou instaat ben jezelf.

Jij en ik kunnen de ellende van dit moment niet anders aanpakken dan er voor te bidden. Tot wie bid jij? De tuinkabouters, geuren en stenen van de bouw- en tuincentra en al die andere feel-good-centra? Dat gaat je niet verder helpen. Noop …

Wil je echt verandering in je leven en daarmee (be)rust(ing)? Denk dan eens na over het zondaarsgebed, in de moderne snelle kerken ook wel het bekeringsgebed genoemd.

Zet je hart daarmee open voor Jezus. Zeg hem in je eigen woorden dat je Hem nodig hebt, dat je niet meer zonder Hem verder wilt leven. Benoem de dingen waarvan je weet dat ze niet goed zijn en waar je afstand van wilt doen. Deze oprechtheid moet uit je hart komen, dus niet vanuit je verstand. Zakdoeken nodig? Yes … dan ben je lekker bezig!!

Dat praten met Jezus is nodig om tot de Vader in de Hemel (God) te komen, want Jezus is de weg naar Hem. En dat praten, of bidden zo je wilt, mag je op geheel eigen wijze doen. Het is geen geheim hocus-pocus-dingetje, wel nee joh. In je bed, of geknield bij je bank, whatever you want :-)

Wanneer het alleen niet wil lukken om welke reden dan ook, dan kun je hulp zoeken bij een kerk in de buurt. Een kerk is maatwerk, bij de eerste stap naar binnen moet het goed voelen … de warmte van de gemeenschap moet bij je binnenkomen. Zoek dus vooral verder wanneer je dat gevoel niet ervaart.

Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met Chris. Een goeie club mensen die helpt met het zoeken naar een uitweg uit jouw hersenspinsels en zorgen om de wereld van nu.

Ik bid voor je, dat dit stukje tekst jou verder helpt.

Bear Hug.

Reacties