Ik pas niet?

Ik pas in geen enkele vereniging of online forum/platform. Waarom? Ik maak altijd vergelijkingen naar Zijn maatstaven en daarmee mijn gewenste levensstijl. Ik zit dus niet (meer) op sociale media. Mis ik daarmee iets? Nee, denk en voel van niet.

Hoe ben ik dan het smaakmakende zout en getuige van Zijn aanstaande Koninkrijk? Gewoon, heel gewoon: op straat, op kantoor, in de lift van mijn flatgebouw, bij de kassa van Appie of anders, … pfff, genoeg andere plaatsen eigenlijk best wel.

Deze nieuwe visie maakte mij tot een nieuw wedergeboren christen. Dit klinkt, voor wie bekend is met de term wedergeboren, maf. Je kent God persoonlijk door een relatie met Zijn zoon Jezus Christus en toch, en toch: word je wedergeboren?

Wedergeboren, het kan meerdere keren, yep!! Jezus kennen is een ding. Daarna begint je echte leven als ambassadeur, als afgezant van Zijn Koninkrijk. En ja, dan kom je in nieuwe uitdagingen terecht.

Dan neem je afstand van dingen, gebruiken en gewoonten. Dan kies je met je volle verstand voor afstand.

In mijn geval: social media, biertje, sigaartje en te lekker eten.

Opa 2.0 betekent in mijn geval dat ik anders wil zijn dan mijn voorgangers/voorouders. Ik wil dingen doorbreken in Zijn naam!!

Mijn lichaam is een tempel van en voor Zijn Heilige Geest.

Nuff said. En jij? Kan jij ermee dealen?

Bear Hug,
JayBee