Opwekking

… een bekend groots “christelijk” fenomeen op de bodem van het IJsselmeer naast het pretpark Walibi Flevo in Biddinghuizen. Elk jaar komen christenen en zoekenden daar bij elkaar.

Dit jaar was voor de tweede keer op rij een speciaal jaar. Ook nu sprak die voorganger weer die zijn gemeente in de steek heeft gelaten. Na zijn vertrek stortte die gemeente door onderling wantrouwen en via omwegen stoken met valse beweringen in elkaar. Op de resten ervan bouwt hij nu een nieuw (vast weer) tijdelijk multimedia fenomeen.

Hij schreeuwt nu van de internet-daken hoe goed zijn Credo Church is.

Alleen oog voor je zelf hebben, niet openstaan voor goed bedoelde richtinggevende kritiek, geen lange termijn visie hebbende en je jeugd zien weglopen: en dan op Opwekking namens Youth Alive preken over leiderschap en weten wanneer God je roept? Wow, wat een misleiding, … dit zijn nu de wolven in schaapskleren.

Het feest Opwekking is voor velen een prettige eerste kennismaking met “the christian way of living”. Studies, boeken, muziek en ander vertier zat. Maar naar mate de tijd (in jaren) vordert wordt het steeds minder een opwekkend geheel. Gelijk aan de wereld sluipen vosjes langzaam de wijngaard binnen. Koepelorganisatie VPE en Youth Alive grijpen niet in en dan weet je simpelweg hoe laat het is, te laat dus. Jongeren worden vergiftigd met een onherstelbare eerste indruk. Dit schrijft iemand die nazorg heeft geleverd op dit grootse spektakel.

Opwekking, dat moet je echt niet zoeken in de menigte. Opwekking vindt plaats in je hart, wanneer Jezus aanklopt en jij Hem binnenlaat. Binnen laten om Hem alle vuiligheid van je hart te laten wegnemen, om alle duisternis te overrulen met Zijn verblindend licht.

Opwekking, je kunt dit zelf opzoeken door op je knieën te gaan en simpelweg in je eigen woorden Jezus te vragen in je leven te komen. Vertel Hem maar welke fouten je hebt gemaakt en waar je voor eens en altijd afstand van wilt nemen … omdat je spijt hebt. Er staat je wat te wachten, ik garandeer je dat 🙂

Opwekking, het begint bij jou. Niet bij mooie praatjes van anderen.

Bear Hug,
JayBee