Corona | massahysterie en toiletpapier

Sinds de viruspaniek uit China dichterbij is gekomen zie je een soort van oergedrag bovenkomen bij die ogenschijnlijk rustige Nederlanders: hamsteren!!

Waar een bekende Nederlandse supermarktketen eerder veelvuldig reclame voor maakte keert dit fenomeen zich nu tegen dit concern. Een logistieke nachtmerrie ontpopt zich op dit moment van schrijven.

Omdat in Australië het toiletpapier klaarblijkelijk op is en mensen elkaar door de lege schappen slaan voor het laatste pak, hamsteren de Nederlanders nu ook dat witte goud. Dit gedrag is werkelijk niet uit te leggen, het is zelfs ronduit lachwekkend. Voor een jaar toiletpapier in huis en massa’s groenten in blik en pot, … massaal aan de schijterij is dus geen probleem meer.

Na een korte lachbui ga je je wel realiseren wat dat hamsteren werkelijk inhoudt. Groots inkopen doen zegt iets over de geestestoestand van de zielen die zich hiermee bezig houden. Het is net als in Bijbelse tijden, geen oog voor de ander en alleen het eigenbelang is wat men bezighoudt. Genoeg eten en drinken en daarmee dikke buiken drukken het realiteitsbesef weg: ook toen was er geen oog voor de zoon van God.

De realiteit van nu is dat het huidige coronavirus een nieuwe variant is van de langer bekende corona familie, een serie virussen die onder andere verantwoordelijk zijn voor de jaarlijkse griep zoals wij die kennen. Aan deze “normale” griep gaan jaarlijks alleen al in Nederland 2000 mensen dood, veelal ouderen en mensen die al een onderliggende ziekte hebben. Griep is dus voor bepaalde groepen van de samenleving wel degelijk gevaarlijk, en dat is de nieuwe variant van de corona familie ook. Maar uiteindelijk zal ook deze vervallen tot een normale jaarlijks terugkerende griepvariant.

Dus, in plaats van tijd te besteden aan hamsteren en het overal maar wegstouwen van al dat eten en toiletpapier kan die tijd en moeite beter worden besteed aan zorg voor de kwetsbaren van onze samenleving. Zorg voor de ouderen om je heen, help de verzorgingshuizen en bejaardencentra waar de personele bezetting normaal al behoorlijk onder druk staat. Steek daar je handen uit de mouwen in plaats van bij de lokale supermarkt. Bijkomend voordeel van die tijdsbesteding is dat mensen die alleen in de avond- en nachturen boodschappen kunnen doen ook dan nog producten in de schappen tegenkomen.

En verder is dat hamsteren natuurlijk helemaal niet nodig. Er zijn geen tekorten en voor het geval die o zo gevreesde doomsday wel echt komt: met of zonder voorraad, de een gaat dan later dood dan de ander.

Doomsday, menig prepper slaat hierop aan. Ik niet, ik gebruik uiteraard wel mijn gezonde van God gekregen verstand. Voor een paar dagen heb ik altijd wel boodschappen in huis, meer niet. Ik vertrouw volledig op het gegeven dat wanneer mijn tijd is gekomen ik terug naar de Vader mag gaan. “Je gaat nooit voor je tijd”, … ik hoor het mijn schoonmoeder zeggen wanneer ik hieraan denk, en zij is al weer een tijdje bij Hem 🙂

Doomsday zoals preppers dit kennen is niet hetzelfde als het einde der tijden zoals dit is aangekondigd in de Bijbel. Nee, voor preppers is doomsday gebaseerd op de dreiging van een nieuwe wereldoorlog, vreemdelingenhaat en een daaraan verbonden volksopstand en diverse andere eindtijdtheorieën zoals komeetinslagen en zonnestormen die alle techniek op Aarde uitschakelen. Dit zijn onderwerpen waar dit vaderhart zich niet mee bezig houdt.

Wel leven wij nu in profetische tijden: oorlogen en epidemieën zijn echt als zodanig in de Bijbel aangekondigd. Het Bijbelse einde der tijden zal zijn na de tweede terugkeer van Jezus Christus, maar één dingetje zit niet mee:
zelfs Hij wist niet wanneer dat zou zijn. Dus nogmaals: geen paniek 🙂

Ja, echte rust voor geest en ziel vind je alleen bij God via Zijn zoon Jezus Christus. Door een persoonlijke relatie met Hem weet je wat wel en niet goed is. Ook weet je wanneer het tijd is om thuis te komen, terug naar Hem.

Dat tijdstip is een geheim, niemand weet dat. Wanneer je zelf aan de beurt bent weet je dat diep van binnen, hiervoor heb ik genoeg zieken en stervenden meegemaakt om dat met zekerheid zo te stellen.

De mensen die nu massaal aan het hamsteren zijn geslagen hebben geen idee wanneer het hun tijd is, zij vertonen hun idiote gedrag alleen maar op basis van gekte en hysterie die via de sociale media wordt uitgestrooid over de wereld.

Maak je dus niet druk, wees niet bang. Er sterven jaarlijks meer mensen aan de “normale” griep en onder andere in het verkeer dan nu het geval is met dat corona ding, ook wel bekend als COVID-19. 

Uiteraard moet je wel je gezonde verstand gebruiken inzake persoonlijke hygiene. En: gebruik vooral geen mondkapjes!!

Professionals weten hoe deze mondkapjes (FFP3 en beter) op de juiste wijze gebruikt moeten worden en dat ze onder andere elke 4 uur vervangen moeten worden of na elke intensieve ingreep.

Deze professionals werken met echte patiënten en gebruiken meer aanvullende voorzorgsmaatregelen dan mondkapjes alleen.

De mondkapjes van de consumentenmarkt zijn modellen die beschermen bij klusjes in en rond het huis, de inmiddels beruchte corona familie vliegt daar dwars doorheen.

Geen paniek dus, vertrouw op je persoonlijke relatie met Jezus Christus en besteed wat tijd aan de oudjes en zwakkeren om je heen.

Spread The Word And Be A Blessing!!

Bear Hug,
JayBee

4 gedachten over “Corona | massahysterie en toiletpapier”

 1. Mooi gesproken! Ik kan mij hier helemaal in vinden!

  Net als jij vind ik de hamsteraars alleen maar lachwekkend. Ze rennen als een kip zonder kop rond, maar weten niet waarvoor! Wat ik alleen wel jammer vind is dat ze bij het hamsteren ook de paracetamol meenemen. Ik heb chronisch last van migraine maar door mijn hoge bloeddruk krijg ik daar een medicijnen voor. Het enige wat “verzacht” is paracetamol. Ik heb nog twee strips en ben zoekende langs de lege schappen naar nog één vergeten doosje.

  De mensen die het dus echt nodig hebben worden er de dupe van! Voor de rest hamsteren ze zich maar een slag in de rondte. Net als jij heb ik ook voor een paar dagen voorraad en ga dan maar weer kijken wat de hamsters nog hebben overgelaten voor de “normale” mensen!

  1. Een deel van de bevolking denkt echt alleen aan zichzelf beste Ella. Ik wens je sterkte en bid dat Zijn engelenschare om je heen zal zijn in deze zware periode.

   Sterkte en Bear Hug,
   JayBee

 2. Amen amen Bernie! Preach! Ben nog nooit zo vredig geweest. In His time we’ll meet Him face to face and I ain’t afraid, I’m ready when He is!

Reacties zijn gesloten.