Op weg met diversiteit

Iedereen verwijt elkaar datgene van waaruit democratieën zijn ontstaan, en zo zijn we weer op de weg terug. De weg van geweld en kortzichtigheid, de weg van beeldenstorm en het uitwissen van geschiedenis.

Is het dan echt zo? Dat een democratie alleen maar een politiek systeem is waarbij de samenleving vooral in de eigen bubbel leeft? Als dat zo is dan wordt het echt tijd dat Jezus terugkomt, och och …

Ik houd niet van beweringen als BLM, of het tegenovergestelde. Maar blijkbaar is de nu veel gehoorde kreet nodig om maximale aandacht te vragen voor een fundamenteel manco in ons wezen, ons systeem.

Aandacht vragen doe je normaal gesproken zonder rebellie of erger nog: plunderingen. Veel demonstraties worden nu helaas misbruikt voor ook andere doelen. Net als social media ook wordt gebruikt voor meer dan het sociale aspect ervan.

Volk staat op tegen volk, daar lijkt het nu inmiddels wel op. Ik sta ook op: voor gelijkheid, omdat kleur niets zegt over hart, geest en ziel. BLM is hartstikke waar, net zoveel als al die andere levens.

Mocht je zelf twijfelen over waar je staat in deze maffe discussie onderzoek dan de binnenkamers van je hart. Ken jij mensen met een huidskleur of achtergrond anders dan die van jou? En hoe denk jij dan over hen? Hoe behandel jij die ander?

Ik hoop dat je hen behandelt zoals jij zelf ook graag behandeld wilt worden. Zo gaat God ook met ons om. Zwart, wit, geel, mix, vredelievend of moordenaar, homo of trans, … God ziet het hart aan.

Weet je nog dat Jezus met een moordenaar naar het Paradijs ging? Alleen maar omdat de meegekruisigde moordenaar Jezus Christus als de zoon van God zag en deze acceptatie uitsprak.

Hatseflats: weg was elke belemmering waar geen mens mee had kunnen omgaan. Acceptatie en erkenning, volgens mij zijn dat de kernwaarden van een gezonde samenleving en daarmee ook een gezond politiek mechanisme.

Leef je leven en geniet van de diversiteit in je contacten. Enne, … weet je? Het woord van God zegt ons gastvrij te zijn voor vreemdelingen. Voor nu kan ik je verder alleen maar troosten met mijn lijfspreuk: Lukas 12:22.

Bear Hug,
JayBee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *