Welkom op mijn Blog

Afbeelding
Ik (Bernard: intimi noemen mij JayBee of Bernie) ben een geboren Amsterdammer met een groot hart voor de Lone Star state Texas. Mijn jongste zoon woont daar met zijn vrouw en kinderen.

Aanslagen en verdrukking

Antoine Bodar legde het op Paasmorgen 2019 duidelijk uit. Het staat geschreven dat verdrukking en zaken als watersnood en aardbevingen tekenen van de eindtijd zijn. Vervolgens zegt hij: en wij moeten daarbij niet benauwd zijn maar juist verheugd.

Het klinkt zo tegenstrijdig, zeker wanneer je een geliefde door dit soort rampspoed verliest. Maar het moet toch een fijne gedachte zijn dat Jezus binnenkort echt terugkomt. Er is geen tijd geweest waarin christenen zo worden vervolgd als nu. En het zal alleen maar erger worden.

Tegenstanders, willekeurig welk gedachtegoed en achtergrond dan ook, zullen steeds grimmiger tegenover elkaar staan. Radeloze mensen, dat zijn dus de mensen die Jezus afwijzen inclusief hun seculiere overheden, zullen in wilde paniek hun eigen dood willen versnellen. Och och, het worden tijden waar je het liefst overheen zou willen stappen.

Het is daarom goed om jezelf te onderzoeken. Geloof je ten diepste dat Jezus de zoon van God is en dat je alleen via Hem tot de Vader, God dus, kunt komen? In dat geval zit je op rozen.

En wie op basis van al deze ellende stelt dat er geen God is moet zich oprecht afvragen waarom zelfs Jezus moest lijden …

Lijden is een onderdeel van het leven, een leven waarin vooral mensen zelf verantwoordelijk zijn voor de daden van het moment waarin zij verkeren. Zo is Jezus ook door een hysterische mensenmassa veroordeeld. En God greep niet in, nee … Hij dweilde de vloer aan met de dood door Zijn zoon Jezus opnieuw te laten opstaan!!

Jezus overwon de dood en daarmee al het geweld en ellende van deze huidige wereld. Juist deze boodschap is nog minder gewild dan Jezus zelf.

Dit is de reden dat alles rond Jezus zo verguisd wordt, dat christenen en kerken zo massaal worden vervolgd. Criticasters hebben namelijk geen antwoord op het wonder van de wederopstanding. Zelfs de vele columnisten van de bekende dag- en weekbladen konden het niet nalaten om een kritische noot te plaatsen bij hun terugblik op The Passion.

En zo zal het nog wel een tijdje doorgaan vrees ik. Maar mijn vrees is niet zo groot als mijn vreugdevolle verlangen naar dat grootse moment van De Wederkomst.

Ik kan oprecht zeggen: komt U maar Heer, ik ben er klaar voor.

Ik hoop dat jij er ook klaar voor bent en gewoon lekker je leventje verder door leeft. Geniet van je dierbaren en wat je (nog) hebt.

Help anderen en kijk om naar hen die zoekende zijn, vertel hen het verhaal van Jezus en wijs op het simpele zondaarsgebed waarmee redding gegarandeerd is.

PS: neem de moeite om dat interview met Antoine Bodar uit te zitten. Het zijn 35 minuten van je leven maar de uitleg over het lijden en dankbaarheid zijn zo fraai verwoord dat ik het niet beter kan beschrijven. Ik moet erbij zeggen dat ik geen fan ben van de katholieke kerk, maar ook zij hebben een stukje van de Bijbelse waarheid zoals ik dat zelf ook pretendeer.

Bear Hug.

Reacties